Dagbok 2010

Tisdag 29 Juni

Vi är fräsha! Jajamen!! Ingen smärta från gårdagens långhike så vi tog oss an en ny idag. Inte en jättelång men väl modiga 6 km. Det kanske inte låter som vi går så himla långt och det är inte heller längden på våra hiker som är utmaningen. Det som suger mest är höjden med sin tunna luft och stigningen. Men idag,  idag gick vi om oss själva och de andra som befann sig på trailern. Både på uppvägen till Emerald lake och på nervägen till Bearlake trailhead. Bara en skymt av coyote idag, men två wildturkey vågade sig fram då de hört att det ännu är lång tid kvar till thanks giving. Thanks giving!  Nu sitter vi och dricker kaffe på vårt kafe. Kind Coffe som är så himla rara att de bjuder oss på internet när vi fikar hos dem. Är inte det Kind så säg =)  Ikväll ska vi ha en stor campfire och grilla på. Ja, för det vet vi alla att Puffe näppeligen har tid att invänta någon glöd. Kött, det är gott! och sedan marshmallows ska få stekas över elden. I morgon är en ny dag och ett nytt äventyr väntar. Vi lämnar Estes Park (snyft) och RMNP bakom oss för den här gången och ska göra ett allvarligt och nytt försök att bestiga Mount Evans. Vi har försökt förr men tvingats avbryta p.g.a. mycket dåligt väder. För den nyfikne kan vi berätta att toppen håller sig på ca 4200 möh. Nu planerar vi ju inte att bergsklättra upp för vi har bara krokar med oss som det står ”not for climbing” på. TUR att vi såg det innan vi gjorde vad vi kommit för i Yosemite, nämligen bestiga El Capitain. Nu väntar kvällslivet på oss här i Estes park. Har du tur kanske tröjan vi köper är till dig. Eller inte =)

Man ska inte mata de vilda djuren. Både för sin egen och djurens skull. De kan ha allt från rabies till löss. Många skiter i det dock. (Fågeln på bilden har inget med texten att göra)

Måndag 28 Juni

När vi kom tillbaka till hotälltet igår visade det sig att det hade kommit in en hagelstorm under tiden vi varit i Denver och roat oss. Vi kan säga att det mesta var torrt men dock långt ifrån allt. Yttertältet var dyngsurt och en hel del vatten hade stängt upp underifrån så innertältet var heller inte direkt snustorrt. Inte heller min annars mycket goa sovsäck. Nå, vi var nog så trötta så vi somnade i fukten ändå. Om det kunde bli värre så blev det det och kondensen mellan tälten under morgonsolens värmande strålar ledde till att det droppade in i tältet. Mysig värre….Idag skulle vi ju iväg på en långhike! Ja, det var till att plocka ur tältet och lufttorka det innan någon hike kunde komma på tal. Så till slut kom vi iväg ner till shuttle bussen och då tackade vi högre makter för att vi blivit försenade. Vi hade nämligen missat den underbart raggiga coyoten annars som nu slog följe med oss en liten bit på vägen. Bara någon meter ifrån oss travade hon. Det sitter inne en bit men nog måste det erkännas att vår Birka hemma, är betydligt mer lik sin avlägsnare släkting än den närmare diton, den karpatiska vargen. Vi shuttlades upp till Bear lake trailhead och gav oss av förvissade om att vi skulle hitta en korsning som kunde ta oss över cublake och ner. Men det visade sig vara omöjligt och det slutade med att dagens 16 km hike såg likadan ut som den förra året. Nå, vi var betydligt snabbare i år och vid mycket god vigör då vi var tillbaka vid bilen. Marmots, rödräv , greenback trout var förutom morgonens Coyote och en underbar utsikt från ca 3200 möh  inte fy skam. Nu var vi värda den obligatoriska efter en ”strenioushike pizzan” pepperoni och ananas på Dominos och sedan en blizzard som efterrätt. Tillbaka vid det torra tältet väntar en efterlängtad kudde. Vi måste vila för morgondagens äventyr så klart =)

Söndag 27 Juni

Idag tog vi oss en tur till ett outlet center utanför Denver där vi spenderade några timmar och lite pengar. En spartansk lunch för att orka bejaka ytterligare shoppingimpulser på Bass pro shop. Vi har fyndat idag =) Mat på Appelbees och just ja, lite nya böcker på Barnes & Nobels, de gamla är slut. Ett samtal med Jompa och hemlängtan är svår. Visst är det toppen att ha semester men jag vill ju ha alla viktiga med mig för att allt ska vara på verklig topp. I morgon hikar vi ytterligare en långhike så vi ska nu bege oss upp till hotälltet för att vila upp oss. I  morgon ska agnarna återigen skiljas från vetet.

Spartansk lunch på en parkering någonstans i Denver.

Lördag 26 Juni

Så fortsatte vår färd vidare och vi hade en lång, lång dag i bilen igår. 8 h till Cheyenne där vi tog in på Motell 6 . Vi tvättade vår byk och solade vid poolen en stund. Ja, solade och solade, solen var dold bakom molnen, men det var ändå nog varmt för att ligga i solstolen och njuta en stund. Till myggen visade sig och sortin in gick i rekordfart.(Hata mygg) I förmiddags låg vi åter vid solen en timme och jag är nu lika röd som en kokt kräfta. Idag hade vi inte långt att åka och vi hann vara med invånarna i Estes Park och fira den ”skandinaviska midsommaren” Ja, inte mycket känner vi igen från våra midsomrar hemifrån men här tar de festligheten på mycket stort allvar =). Ingen sill, ingen nubbe och ingen som ligger och kalvar i buskarna. Däremot har de en fin midsommarstång som de dansar danser vi aldrig tidigare skådat och frestelsen var stor att kliva fram och visa hur ”Små grodorna” ska framföras. Men som sagt…inte en nubbe i sikte så framträdandet ställdes med kort varsel plötsligt och bestämt in. Nåväl, Hotällt Mountain view är uppslaget på den vanliga platsen och vi trivs ypperligt.

Ok, Jompa. Här är bilgåta två =)

Torsdag 24 Juni

Solen värmde tältet tidigt och det blev rent outhärdligt att ligga kvar. Idag drog vi på oss kängor och packade för en hike vid Jenny Lake. Vi hade tänkt gå runt sjön men tyvärr var den trailen avstängd till följd av hög aktivitet av björnar. Jag hade ju gärna gått där ändå =) Nåväl, vi tog en båt över sjön och halverade helt sonika dagens hike. Vi var riktigt starka och den 6 km långa turen kändes som en ”walk in the park” trots att vi gick upp till både Hidden falls och Point of interest innan vi påbörjade vägen tillbaka till bilen. Väl tillbaka bestämde vi oss för att vi skulle dra in till Jackson och äta Thaimat. Vilken toppenidé det visade sig vara. Den mat vi fick var i särklass den bästa Thaimaten vi smakat. Thai me up är namnet på resturangen och vi kommer garanterat att besöka den igen när vi återkommer till dessa trakter. Bokaffären visade sig till min stora förfäran vara lika spartansk som vår campingplats och detta inledde en bokjakt av stora mått. Traktens största matvaruaffärer (vilka brukar tillhandahålla ett visst litterärt utbud) visade sig ha lika inkompetenta bokhyllor som bokaffären. Som tur var fanns en mycket hjälpsam anställd på Albertsson som tipsade om en annan bokaffär som räddade mig från en kväll i sällskap av Angry birds. Ja, det är ett spel på Iphone som Puffe introducerat och som jag mot min vilja blivit gravt beroende av. Kaffe på stan och en vilostund i hotälltet innan vi i skymningen gav oss ut för att spana efter vilda djur som vågar sig fram. Älg ,buffel, elk och pronghorns visade sig generöst men en endaste björn kunde vi inte få sikte på. Så…..vi åkte tillbaka och plötsligt stod den där på vägen framför bilen. En björn? Nej, en buffelkalv? Nej, vad fan är det ?? Jag vågade inte tro mina ögon…var det? Är det?? Det är en VARG skrek jag ut och insåg att vårt bäst objektiv för att fota i mörker så klart INTE satt på kameran…femton meter som mest var det mellan oss och denna underbart vackra varelse. Ytterligare en varg stod tiotalet meter längre ut i busklandskapet. De båda vargarna var svarta och de stod alldeles stilla och stirrade åt vårt håll. Lite längre fram på vägen strök plötsligt ytterligare en varg över vägen, denna var grå. När den hade passerat gav de sig av ut i mörkret och kunde snart inte längre skönjas. En dröm har ikväll blivit uppfylld och vi är hänförda, ärade och makalöst tacksamma över att vi fick vara just där, just då. Inget slår detta, inget..vi kan åka hem.

Ingen varg på bild annat än i våra minnen. Älgtjuren däremot hade inte så brått att försvinna in i snåren igen.

Onsdag 23 Juni

Nog var det lika vackert som förra gången vi passerade över här. Ljuset är annorlunda eftersom vi idag kom på morgonen. Förra gången var vi inte här förrän ganska sent på eftermiddagen och solen var på väg ner. Vi passerade Yellowstone och såg bufflar, pronghorns och blev brutalt påminda om dalens vulkaniska aktivitet genom den otroligt genomträngande doften av dess otaliga kokande svavelgrytor. Vi bestämde oss per omgående att låta oss nöja med en dagstur genom parken och sikta direkt på Grand Teton som ligger granne. Så klart var varenda tältplats där upptagen och vi hade lite sjå innan vi hittade en spartansk camping  i Gros Ventre där vi lättade slog oss ner. Rangerprogrammet bjöd på information om Mountain Lions och sammanfattningsvis vet man tydligen väldigt lite om dessa mytomspunna djur och deras livsvillkor. Märkligt nog kan de tydligen jagas ganska generöst trots att man enligt Rangern inte ens har en riktigt klar uppfattning om hur många de behöver vara för att behålla en sund genbank. Inom Grand Teton NP gränser finns enligt utsago mellan 4 och 20 individer. Det låter som om dessa vackra kattdjur här till stor del har den roll som vår varg har hemma i Sverige. Det gjorde oss lite nedstämda. Vi tog en tur in till den lilla staden som ligger strax utanför parken, Jackson, där vi strosade en stund innan vi förtärde en glass på DQ, spanade in ett trumpetsvanpar och åkte hem till hotälltet. Jag läste ut min bok och är nu i desperat behov av en ny. Som tur är såg vi att det fanns en bokaffär i Jackson, där ska vi nog hitta botmedlet mot det. I morgon.

Twin Lakes, Bear Tooth Mountain, Wy

Tisdag 22 Juni

Ytterligare en dag i bilen. Vi är på väg till Yellowstone och Grand Teton NP. Vi ska övernatta på ” The Yodeler” i Red lodge. Vi har valt att ta den här omvägen för att få chansen att åter få se det underbara Bear Tooth Mountain passet vars utsikt vi förälskade oss i när vi var här för fyra år sedan. På rummet finns ett kombinerat bad och ångbastu som så klart provades av ”badankan”. Underbart!! Fast skjutdörren var tvungen att puttas upp lite då och då eftersom det inte är riktigt rätt årstid för dylika aktiviteter. Luften blev med andra ord nästan smärtsamt varm att andas. Red Lodge bjuder inte bara på vacker utsikt och en mysig stadsmiljö på sommaren. På vintern bjuds på många olika snöinspirerade aktiviteter som skoterkörning, skidåkning och annat. Det är med andra ord en levande och blomstrande stad som vi med värme kan rekommendera ett besök till om ni någon gång har vägarna förbi. Ja, just ja..de hade också väldigt gott kaffe…och varmt.

Måndag 21 Juni

Idag drog vi från Washington och  in i Montana. Egentligen har vi inte gjort så mycket annat än suttit i bilen idag. I morgon ska vi äta en riktig amerikansk frukost med bacon, scrambeld egg och hela skiten. Just ja, kom ihåg att inte skräpa ner om ni besöker den här staten. Det ska tydligen göra ont ”not to mension their noses ” Vi skrattar så tårarna rinner…

Söndag 20 Juni

”Fan också, det regnar!!” var det första Puffe fick ur sig i morse. (No shit Sherlock! Vi tältar i en regnskog!!) Ja, i går kväll mojnade det och det såg ut som tältet skulle torka men icke sa Nicke. Efter att återigen blivit nekad den skönhetsömn som jag nu är i desperat behov av, packade vi snabbt ner tält och annat för att dra vidare ur denna evighetsdimma mot Seattle och det berömda kaffet. En halvdag i bilen och nu på Motel 6 i Kent. Tältet fick snurra i en torktumlare och vi försökte uppbjuda kraft för att bege oss in till stan och osäkra den ngt lite. Vi var nu hungriga, trötta och farliga för allt som liknade dunbolster eller det som dunbolster normalt växer på. Det är Fathers day här och därför kom vi inte över några biljetter till en valsafari, tyvärr, och den där Bono i U2, vars konsert vi skulle besöka, har opererat ryggen för diskbråck och därför ställt in. Hoppas att han blir bra så det var värt det!! En tur in till staden och dess kinesstad där vi åt en ganska om inte väldigt medioker mat. Ett besök till Public Market Center och vi har lite bisalva i fickan =). Kaffe på Tullys eftersom ”Best Coffe in Seattle” inte hade de ”best seats”. Kaffet var ok men absolut inte som stjärnbaristornas Starbucks. Tillbaka på motellet och snart ett bad och sedan lite bokförtäring på kudden. Hoppas ni där hemma har det bra, vi saknar er!

Färg och glatt på Marknadcentrum även om vi kom fem innan de slog igen.

Lördag 19 Juni

Vi rullade in på vår plats på Kalaloch camping i går em. Vi är ganska glada över att missa allt ståhej kring midsommar och framförallt kring det kungliga bröllopet. Jag vet att många tycker att det är vackert och roligt med kungahuset men vi hör inte till dom. När vi vaknade i morse regnade det och det var väl kanske inte helt oväntat. Igår fick vi oss i vart fall en kväll vid havet som bjöd på underbara rosa färger. Idag har vi vandrat i den del av parken som är bevuxen av tempererad regnskog. Den var sagolikt vacker med sina stora lava/mossbevuxna lönnar och olika barrträd. Marken var täckt av ormbunksväxter och här och där i en liten lucka kikade små örter fram med sina blygsamma blommor. Tyvärr finns det här ingen hike som riktigt passar oss i längd så vi plockade ihop en ca 3 h lång av flera små trailer. De som erbjuds är små korta på dryga kilometern eller en riktig mastodont som vi inte är förberedda på, varken i utrustning, mentalt eller fysiskt. Den går upp till en glaciär och är dryga 5 mil fram och tillbaka. På stranden tog vi en promenad då tidvattnet dragit sig tillbaka och lämnat massor av små pooler som bland annat huserar gröna havsanemoner, sjögurkor, eremitkräftor och miljontals av havstulpaner. Vi hann nätt tillbaka upp på torr mark när ebb gick över till flod och fyllde våra fotspår med saltvatten och ganska snabbt suddade ut dom, som om vi aldrig varit där. Idag är det lördag så vi ska unna oss lite av vårat smågodis efter att vi grillat vårt kött och ätit av Puffes fenomenalt goda potatismos, som han kryddar med traildust.

Det är nästan så man förväntar sig att Tyrannus ska vänta runt nästa ormbunke.

Fredag 18 Juni

Lincoln city och Motel 6 fick husera oss inatt. Ett besök på outlet som inte hade något speciellt intressant och en glass på DQ. Ja så klart en strawberry cheesequake, vad annars? En löptur på stranden innan vi drog vidare mot Washington och Olympic NP. På vägen svängde vi av för att göra ett besök i Jedediah SP där vi hälsade på de stora Seqouiaträdsläktingarna, Redwoodträden. De är till skillnad mot sina släktingar inte lika runda om magen men är istället lite längre i höjd. De är imponerande dessa jättar och vi har varit här förut. Då hittade vi ett urbrunnet stort träd som fortfarande levde och som kunde ha fungerat som en liten lägenhet om man hade applicerat lite av compact living i det. Vi återfann detta träd den här gången och det grönskade fortfarande. Det om ngt visar väl vilken betydelse deras tjocka fuktiga bark har för deras överlevnad? I morgon ska vi vandra i den tempererade regnskogen vilket vi ser fram emot med stor förväntan.

Onsdag 16 Juni

I morse packade vi ihop oss för att tillbringa dagen i bilen på vår väg längs med kusten upp till Crescent City. Dagen har bjudit på otrolig utsikt över Stilla havet och på en del av dess invånare. Bland annat såg vi en mindre sälkoloni som låg och solade i den lera som blottats av tidvattnets återtåg. Hägrar, pelikaner, måsar och gamar är några andra av kustens residenter som vi delat livsrum med under dagen. En kaffe på Starbucks och middag på BK. Nu vilar vi ut på Americas  Best  Value Inn i CC, en kvarleva från ett nästan glömt femtiotal. =)

En av alla gamar som patrullerar Stilla havskusten

Tisdag 15 Juni

Det är lika jobbigt varje gång vi ger oss av härifrån men lika fullt är det ju nödvändigt. Hur ska vi annars kunna komma tillbaka? Vägen till SF är ganska tråkig så snart vi kommit ner från bergen men Puffe fyndade en ask med jordgubbar, körsbär och bigarråer vid en direktförsäljning utanför en ranch. 5 dollar för hur mycket frukt som helst =). Att tugga gör det mindre tråkigt att åka bil och vi vill båda två försöka hålla ner kaloriintaget som på våra resor brukar ligga över vad som är nyttigt för både kropp och själ. Hitintills i år har vi med framgång lyckats med detta men ännu återstår några veckor på det här äventyret och frestelserna är många. =) Tillbaka i SF checkade vi tillbaka in på Town House Motel som är ett mycket bra motel med trevliga ägare och läge. In med packningen på rummet och sedan begav vi oss på en promenad upp till Hunan Homes i chinatown där vi förtärde lite god mat innan vi fortsatte till fots ner till arenan. Vi fick några råflin min keps och jag innan vi var framme. De stora giganterna var väldigt säkra på att lägga sin läderhandske på kvällens söta seger. Jag kan förstå deras över mod eftersom det stod 4-0 till jättarna i möte med småfåglarna. Men skam den som ger sig och när kvällens goda match var över hade Giganterna visserligen skickat en boll i havet utanför arenan men så var det också kvällens enda poäng som gick deras väg. Orioles flög in hela fyra stycken och så blev således kvällens resultat. 4- 1 till Baltimore.(Här skriver man bortalaget före hemmalaget) Bussen tog oss till Fishermans Warf varifrån vi gick tillbaka till motellet och till våra väntande kuddar.

Måndag 14 Juni

Huva vilka grannar vi fick! De nya grannarna på campingen levde rövare fram på småtimmarna. Eld, gap och skrik störde förmodligen bra många fler än oss som låg närmast dessa nattmarodörer. Tur att vi inte hade viktigare trailer att sätta kängorna i än den som ledde bort till ”Houskeeping camp” med tvätt i packningen. Kaffe och bok under tiden tvätten  snurrade gjorde väntan både uthärdlig och kort. På vägen tillbaka till vårat tält ”skvallrade” vi om nattens vedermödor till en ranger. Hon lovade att någon skulle ombesörja att gärningsmännen fick en påminnelse om att de inte var ensamma här.  Skönt tänkte vi, för i morgon ska vi bege oss iväg så okristligt tidigt tillbaka mot San Fran.  Vi klädde om för en hike till Mirror Lake som är en ganska kort och lätt hike men som för dagen kändes rätt lagom med tanke på att här idag varit fruktansvärt varmt. Helikoptrarna har hovrat runt i luften och gått i skytteltrafik upp i bergen för att hämta ner folk som av en eller annan anledning inte mäktat ta sig ner för egen maskin. Vår gissning är att det är värmen som ställer till det för de allra flesta. Vi är glada att vi gjorda vår stora hikeinsats i förrgår redan, idag hade den varit rent olidlig. När vi återkom från vår promenad hade terroristerna från natten försvunnit och deras plats gapade tom. Det var kanske fler än vi som hade synpunkter på att nattsömn i lugn och ro är viktig. =) Vi hade tänkt oss en stund i solen nere vid Merced river men det var bara ställa in. Stranden som funnits i alla år vi varit här ligger under någon/ några meter vatten.  Istället eldar vi och förbereder för kvällens korvgrillning och njuter av sista kvällen här i paradiset. I morgonkväll är vi tillbaka i SF och ska kolla när Giants tar emot Baltimores Orioles på AT&T arena. DET ser vi fram emot, Puffe, min keps och jag.

Svårt att tro att här brukar finnas en strandbank att sola på.

Söndag 13 Juni

Vilken smärta!! Varenda muskel i mina ben känns som stora blåmärken. Puffe däremot studsade upp som om ingen morgondag funnits och började dagen långt innan den ömhudade fått upp dragkedjan på sovsäcken. Vi har båda sovit enormt gott efter att vi tro det eller ej!! Fick bära tillbaka en stor del av godiset till björnboxen innan vi smög iväg för att borsta tänderna. Ingen av oss var särskilt godissugen och det är ju mäkta förvånande med tanke på vilka godisgrisar vi i vanliga fall är. I vart fall blev det ingen längre hike idag eftersom mina ben gnäller och gnisslar för varenda rörelse de tvingas utföra. Så vi tog bilen upp till Tuolumne Meadows för att inspektera all snön som fortfarande ligger kvar där uppe. Tioga pass öppnades ju så sent som för en vecka sedan. Mycket snö fanns det och vattnet forsade på sina ställen fram i naturen som var sagolikt vacker. Vi intog vår medhavda matsäck vid en av bäckarna där vi kastade i pinnar och kottar och följde dem med blicken så långt det gick på deras långa färd ner mot dalen. Undrar hur lång tid det tar innan min kotte kommer fram till slutet på sin resa. Vidare tillbaka ner mot dalen stannade vi till och tog oss en liten men ack så plågsam hike ner till Tuolumne groove för att titta på de gigantiska Seqouia träden. Så otroligt mäktiga och även fast vi sett dem vid flertalet tillfällen nu är det lika magiskt var gång vi återser dessa jättar. Vår tvätt är hopplockad men vi skiter rent ut sagt i det för vi glömde att handla tvättmedel efter vi stulit en dusch borta i kryddstaden. När vi på vårt återtåg mot bilen såg en dollarsedel liggandes på backen böjde jag mig på uppmaning av Puffe ner för att plocka upp den. Men se då flög den iväg och jag fick ta ett par snabba kliv på mina ömma ben för att hinna ikapp. Men den flög iväg igen och jag insåg att det satt ett snöre i den förbaskade sedeln och mycket riktigt uppgavs ett stort vrål av lycka från rackarungarna bakom planket. Nå, vi skrattade ganska gott vi också. Nu grillar vi kött på den glöd Puffe ordnat i vår eldstad. Vi är utsvultna och tanken på att spetsa oss en lite ekorre är inte långt borta. I morgon är en ny dag och förhoppningsvis är mina ben mindre gnälliga så vi kan ta åtminstone en lite längre hike.

Lördag 12 Juni

Vi befinner oss nu i Yosemite NP där vi övernattat på Upper Pine. Vi kom igår efter att ha kört raka vägen hit från San Fransisco med en avstickare för att ta en titt på Lodi som är en stad i ett vindistrikt. Lodi är omsjunget i en av Puffes favoritsånger med namn Lodi av Creedence Clearwater Revival. =) Vi handlade där på oss lite hikingnödvändigheter såsom salta kex och jordnötter. Vi är omgivna av ett gäng scouter och deras ledare vilkas kvaliteter måste ifrågasättas. De har redan dragit på sig två varningar från rangers för att de bryter mot reglerna som gäller här. Att ungarna dessutom springer runt med spetsiga tillhyggen och pratar om att döda ekorrar gör oss ännu mer mörkrädda. I morgon ska de svära någon form av scout ed i varje fall. Hmmm….

Vi drog på oss kängor och tog våra stavar för att efter att ha björnsäkrat vår campingplats bege oss till Yosemite Lodge där vi lyckades få plats på en redan fullsatt buss upp till Glacier point, för att vandra via Illouette falls upp till Nevada falls och vidare ner via Mist trail tillbaka till dalen. Vi var riktigt starka och trailen näst intill folktom ner till Vernerfalls där folkmängden ökade med ungefär 300 % ( Ingen vetenskaplig siffra, bara en uppskattning) Mist trail har för närvarande bytt namn och heter nu rain trail och vi letade förtvivlat efter den skylt som borde stått över fallet.  ”On this trail you WILL get wet!” De sista kilometrarna kändes det i musklerna och vi var rätt trötta när vi kom fram till Happy Isles där vi tog shuttlebussen till Yosemite Village där en pepperoni/ ananas pizza på ”The Loft” hägrade ”slurp”. Nu ska vi bara tvätta av oss och sedan krypa in i tältet för att avnjuta vårat från Sverige medhavda lördagsgodis. Vi har förtjänat det.

 

Torsdag 10 Juni

Japp, vi var igång idag på morgonen igen. Vi tog bilen ner till Goldengatebron och promenerade över, vände och sprang tillbaka. Ringde Tessan för att få hjälp med användarnamnet men det fanns tyvärr inte kvar på den gamla datorn. Efter en stund slog blixten ner och ett stort" Ja, men JUST ja" fyllde mig och inloggad är jag så. Hem för frukost och sedan iväg upp till Chinatown för att inhandla lite frukt som vi sett är superbilligt där. Kaffe latte på "vårt" kafé och en ny namnbricka beställd till Blanka. Hem och hämta bilen och en tur längs kusten. Det blåste något förfärligt och sanddrivorna böljade på vägarna. Vi hittade i vart fall ner till vår strand och filmade det stora otämjda Stilla havet som för dagen absolut inte gjorde sitt namn rättvisa. Tyvärr är vår internetuppkoppling så långsam att varken bilder eller film är att tänka på att lägga upp just nu. Så snart det är möjligt kommer vi att fylla på med dem. Åter i stan drog vi upp till chinatown för en middag på Snowgarden och sedan  en cabelcar tillbaka till Fishermans Warf varifrån vi sedan promenerade hem i skymningen. En gråsäl låg och vilade tillsammans med fåglarna på en av bryggorna i bukten. Idag har det varit varmt och till helgen ska det bli värmebölja på 28 grader, vilket är ovanligt varmt för San Fran. Men då är vi inte längre här, för i morgon drar vi vidare till paradiset på jorden, Yosemite.
Stilla Havet är inte så stilla

Onsdag 9 Juni

Uppe med Puffe och en löprunda ut på piren och tillbaka. Vi är riktigt duktiga! frukost på rummet och sedan iväg mot Gilroy och outletcenter!! Shit vad vi shoppat! Nej, vi har faktiskt varit väldigt återhållsamma och köpte faktiskt bara precis det vi kom dit för. Nya New Balance vandrarskor, strumpor, varsitt par nya solbrillor och tillbaka igen. Vi kikade in på några andra butiker men där var märkligt nog inte mycket att se. Förbi en Barnes & Nobels och ett par ljudböcker för de dagar vi kommer tillbringa i bilen här framöver. Pandaexpress för en av oss (det var inte jag) en sallad på BK ( det var jag) för den andre av oss. Idag har vi åkt cabel car fram och tillbaka längs en hel linje. Det var himskans roligt. Vi hittade också den fågel som sjungit så vackert när vi passerat genom parken. Den låter som en stor exotisk fågel men visade sig vara en yttepytteliten parvel som påminner om en zebrafink till utseende. Jag har glömt användarnamnet till hemsidan och är mäkta frustrerad över att inte kunna lägga in dagboksinläggen. Får se om Tessan kanske kan vara lösningen under morgondagen.

Over & Out

Tisdag 8 Juni

Vi har hållit vårt löfte och drog genast på oss träningskläder och tog en löprunda längs marinan innan vi åt frukost bestående av yoghurt och grovt bröd. Sedan gav vi oss av ut på stan där vi tog en buss ner till REI där vi inhandlade ihopfällbara vandringstavar. De är absolut inte i närheten av de stavar som Puffe gjort oss i bokträ hemma. Men de nya reglerna vad gäller bagage på flygen har satt stopp för att medbringa våra på hikerna högt skattade vandringstavar. Ett nytt kök får ersätta det gamla skeva och en ny björnbällra sitter nu på camelbacken. En promenad upp till chinatown och vidare färd med buss tillbaka till motellet. Nya tag och ny kinamat på ett nytt hak som var fullsatt under gårdagen.Vi är just nu förundrade över att någon alls ville äta där då servicen rent ut sagt var kass och maten av varierande kvalitet. Ett besök hos en kinesisk frisör visar vilket oerhört uselt omdöme och minne jag har. Det verkar som det finns en teknik de behärskar och att det inte spelar någon som helst roll om kunden visar med fingar och artikulerar centimeter eller "only the split ends" Nu är håret fortfarande långt men så urtunnat att man lätt kan föreställa sig mig med Kents sångtext "tunt och flygigt hår" Hoppas Russin lånar ut nåt av sina söta Hello Kitty hårspännen åt mig. Allt annat får betraktaren att associera till råttsvansar. Nya strövartåg och en kaffe latte på vårt favoritkafe i North Beach...Vi har det underbart. (Förutom när jag drar fingrarna genom det kvarvarande hårstrået förstås)

Måndag 7 Juni

Uppe långt före tuppen var Puffe som vaknade redan vid 3-4 tiden. Som tur är väckte han mig inte förrän kl 5 då vi genast packade ihop och gav oss iväg mot San Fran. Frukost på Mc Donalds kommer inte bli en vana men idag åt vi en sådan i Barstow. Vi har lovat att springa så ofta möjlighet ges om än vi hoppade över det just idag. Middag intog vi på Hunan Home där vi delade på en lemonchicken samt en orange peel chicken. Mycket kyckling med andra ord, läckert marinerat i sött och syrligt. Under vår tid här bor vi på Town house motel där vi camperat tidigare och trivts mycket bra. Jompas rum är nu återbördat som garderob och vi saknar honom en aning när vi gläntar på dörren dit in.😘

Söndag 6 Juni

Trötta efter den långa resan från Arlanda där, Tessan och Russin lämnat av oss på morgonen många timmar innan vi landade i Las Vegas. Vi letade oss framgenom flygplatsen, som mer än något annat liknade ett stort casino, till bagageutlämningen. Därefter tog vi en shuttlebus till biluthyrningen där vi fick det glädjande beskedet att vi fick pick "witch car we wanted". Trots att vi tvingades förbetala en tank klev vi därför glada och förväntansfulla iväg ner till garaget för att välja oss vår resekamrat. Snart blev vi dock varse hur denna stora generositet kunde komma sig och stod framför en...EN bil att välja mellan.😠Nåväl det kom snart in en ny bil som vi genast fäste oss vid och bestämde oss för att satsa på. Nu har vi gett det som uppgift åt Jompa att försöka lista ut vad för bil det är. Med dagboksinlägget idag har vi lagt in en bild som ledtråd. När vi äntligen tryckt fast allt bagage svängde vi förbi Basspro shop som för dagen hade stängt. Natten kommer vi att tillbringa på Imperial Palace. I morgon fortsätter vi direkt till San Fran. Nu däckar vi ihop båda två...God natt!