Dagbok

Torsdag 14 Juli

En enkel frukost på motellet och påfyllning av vatten i kamelryggor och flaskor. Jordnötter och salta kex, vi vet att det kommer bli hett som f-n idag. Vi vågade ändå ge det en chans eftersom trailen går uppför hela vägen och vi går ner samma väg. Freja imponerade stort på oss även idag och fast det var ruggigt svettigt och stundvis riktigt brant stigning, inte ett pip. Mycket vatten gick åt men vi tog oss upp och vi tog oss ner utan några som helst bekymmer. Tillbaka vid bilen körde vi en runda och tittade på de olika stenformationerna, jag känner stor vördnad över att få leva just här och nu, att få möjligheten att se allt vackert som naturen skapar och som råkar finnas just nu, samtidigt med mig.

Eftermiddagen spenderades vid poolen och imorgon drar vi vidare mot nya äventyr.

Det är med bestörtning vi läser om det fruktansvärda som hänt i Frankrike, så många liv till spillo...Det är med en klump i magen vi lägger oss för natten och vi tänker på våra nära och kära där hemma.

Over&Out

Onsdag 13 Juli

Minsta äventyraren fortsätter imponera stort på oss andra.

Imorse fick vi dra henne ur tältet för hon hade det ju så mysigt, och hennes mamma hade inte tagit all plats som hon först befarat.

Vi var relativt lättpackade och kom till startplatsen för dagens hike innan det var alltför befolkat och hade inga problem alls att finna en parkeringsplats. Gårdagens upplägg upprepade sig och efter rusningen på toa var vi på väg. En ny utmaning för oss alla idag var att hiken går nerför hela vägen till vändpunkten då resten av hiken går uppför. Allt gick smärtfritt fram till vändpunkten då ungen satte sig en aning på tvären och bestämt hävdade att hon minsann inte klarade att gå längre. En halv banan kan dock göra underverk med underverk och snart skuttade vårt underverk glatt uppför och nådde the rim med sin mamma en hästlängd före mig och Puffemannnen.

Av med kängor så fotsvetten kan dunsta bort och sedan klättrade vi tillbaka in i bilen med nya mål i kikaren, Moab nästa.

Vi bor på Inca Inn och vi fick samma rum som vi bodde i för två år sedan när Jompa var med. Russin med mamma bor i hans säng och vi ligger på våra platser. Middag på Milt`s under trädet, Freja åt korv men annars har de riktigt goda burgare som satt som en smäck hos oss andra.

Några tog ett dopp i poolen under tiden som jag vilade på rummet, imorgon ska vi ta oss an ännu en hike. Vi har beslutat oss för att ge Delicat Arch en chans...

Over&Out

Tisdag 12 Juli

Finn en äventyrare på bilden.

Sammanfattning av dagen...

Vi klättrade in i bilen som är fullpackad med glada äventyrare, vinkade hej då till vår högt värderade oas "The Orleans" (We will be back) och ställde in siktet mot Zion NP där vi planerade att ta en kortare hike upp till Emerald pool. Vi tog ett short stop på ett Walmart och handlade vatten och frukt. Sedan stod vi på för fullt ända till Zion där parkeringen var full men Puffemannen hittade minsann en lucka mellan två bilar och manövrerade skickligt in vår kareta i rutan. På med vandringskängor och en rusning till toa innan vi svingade oss upp på shuttlebussen för att komma upp till trailheaden. På bussen med oss befann sig också ett gäng ynglingar som visade Freja hur man INTE uppför sig och efter en stund hade de nog uppfattat budskapet från omgivningen och lugnade ner sig. Freja visade sig vara ett riktigt bergsgetämne och trampade på utan att pipa så mycket som en mus en enda gång trots hetta och ambulerande underlag.

Det var fyra glada hikare som tog shuttlebussen tillbaka ner till bilen för vidare färd mot vårat nattkvarter, en tältplats i Bryce NP. Dagen hade lidit så långt att det var dags för att få något i magen så vi tog enda alternativet som erbjöds på vägen. Man skulle kunna tro att det borde dyka upp många alternativ men faktum är att enda möjliga valet var en subway i en håla med ca 3 invånare. Inledningsvis spred sig ett visst missnöje i församlingen men efter att fått se några kollibrier som åt ur en nektarmatare var vi återigen på gott humör. Nå, maten vi själva stoppade i oss gjorde nog sitt till skulle jag tro.

Tälten uppslagna på den i särklass närmaste platsen till toan är vår och vi får hålla hårt i tältduken för att inte blåsa bort så snart någon använder handtorken för att torka händerna. Ja,ja...kontraster i livet sätter färg på tillvaron.

Imorgon en ny hike mellan hoodoosarna

Over&Out

 

 

Måndag 11 Juli

Vi har haft otroliga dagar här i Las Vegas vid poolen under solen. De tre av oss som har åldern inne för att få vistas i fitnessrummet har turats om att nöta på löpbanden med varierande resultat, men på det stora hela tror jag vi alla är rätt nöjda med våra insatser just där. Vad gäller andra insatser gäller uttrycket "What happens in Vegas, stays in Vegas" Hunnit med ännu ett besök på Lotus of Siam och frossat en middagsbuffé på Orleans. Vi har besökt Ghirardelli och ätit glass som ser ut som stora bakelser, tittat in i Bellagios fina trädgård och sagt hej till Dory (Doris på svenska) och kastat mynt i kanalerna i Venedig medan gondoljären paddlade fram och sjöng Santa Lucia på italienska. Freja lät sig inta luras av den blå himlen och de vita molnen i taket, hon sa att de övermålade ventilerna inte alls var flygande tefat. Vad är det för fel med dagens ungdomar? Har de ingen som helst fantasi?

Imorgon packar vi oss vidare mot Zion NP för att ta pulsen på ungen, frågan är om hon har vad som krävs för att bli en äkta bergsget.

Over&Out

Fredag 8 Juli

Frukostbuffé blev startskottet på dagen och medan Freja och Tessan tog plats vid poolen åkte jag och Puffemannen till flygplatsen med vår bil. Den har tjatat ett tag om att få byta olja så vi tänkte att det här kan vara sista stället som vi har en Avis tillgänglig att göra det på resan innan vi är tillbaka i Chikago igen. Så klart kan saker aldrig vara helt enkla så vi parkerade på en ruta utanför och betalade för oss medan vi gick in för att få veta att vi måste köra IN bilen på rental returns fast vi inte alls hade planer på att returna vår fina resekamrat ännu. Sagt och gjort vi återvände till bilen just i rätt ögonblick för att se hur vi håller på att få en p-bot.

Som tur var kunde vi visa att vi gjort rätt för oss och vi kom undan med blotta förskräckelsen. In med bilen på returning och förklara att vi inte vill returna bara byta olja. Det var inte möjligt utan vi skulle få byta vår bil mot någon annan. Det visade sig dock vara krångligare än de först tänkt sig då vår hyra är extended till 5 v så det blev enklare att helt enkelt släcka oljebyteslampan och säga till oss att den inte behöver byta olja förrän vi har lämnat tillbaka den i Chikago. Förlåt lilla bilen, om du hade varit vår bil hade du haft ny olja nu.

Resten av dagen har tillbringats vid poolen och middag från Panda Express intog vi på rummet. Därefter blev det en del jäsande och en utflykt till ett mall med AC. Trist ställe så vi blev inte särskilt långrandiga.

Over&Out

Torsdag 7 Juli

Förmiddagen tillbringades som igår vid poolen och vid 13 åkte vi till vår absoluta favoritresturang Lotus Of Siam och hoppades på att få ett bord. Trots att det strax var dags att stänga för lunchen fick vi glatt överraskade ett bord ( Vi var helt inställda på att vi skulle få boka bord till imorgon och åka elsewhere idag) Soppa,chowmein,vitlökskyckling...ALLT var lika gott som vi minns och alla var nöjda med sina val av mat. En tur till det andra outletet slutade inte lika bra som igår. Eftersom det ligger utomhus blev Freja ganska snabbt påverkad av värmen och vi hade inget vatten med oss, vi lovade oss själva att inte glömma det igen.

Vi körde till Flamingo och parkerade bilen och tog en promenad förbi Flamingosarna de har i sin fågelpark, Så vidare till Ghirardelli där vi delade på två lyxglassar som ser ut som jättebakelser. Det var riktigt synd att inte morfar var med tyckte Freja eftersom ingen av oss mäktade med att äta upp all grädde som toppade båda glassarna.

På Bellagio träffade Freja på Doris från Hitta Doris och hon hittade Nemo också.

Innan vi åkte hem till Hotellet svängde vi bort till Smiths och handlade på oss dunkar med vatten. Freja kväljs liksom jag av allt klor som finns i kranvattnet här...Hon kommenterade det första glaset hon erbjöds med "det luktar poolvatten" och jag kan inte annat än hålla med henne fullständigt.

Båda nykomlingarna somnade ovaggade i vaggan ikväll och så gör också jag så snart Puffemannen tossat dicen klart och kommit "hem" igen.

Over&Out

 

Onsdag 6 Juli

Idag har vi solat & poolat hela förmiddagen, jag har sådan träningsvärk att jag knappt kan lyfta fötterna från marken men Puffe rör sig obehindrat. Värmen känns jobbig för Freja och vi får ta det lugnt för att hon inte ska bli schack matt. När vi kände oss klara med solandet och poolandet beställde Puffe pizza på Dominos som vi åt på hotellrummet och när inte en smula fanns kvar drog vi till inomhusoutlet och fyndade lite. Drack lite spännande smaker från Coca-cola och åt glass.

Over&Out

Tisdag 5 Juli

Nu har revanchen tagit sin början! För två år sedan blev ju den här sola & poola delen av resan helt ruinerad av min blindtarm och gallsten som satte sig som en kork för bukspottkörteln. Vi började därför dagen i fitness center och sprang i lite dryga 30 min och fortsatte sedan ut till poolen innan vi gjorde ett besök på Bellagios lunchbuffé. Där hittade vi en atatouille och en ravioli som smackade in 5 kockmössor direkt. När vi ätit oss fyrkantiga trots att vi sagt att vi inte skulle( Så helt oväntat va?) gjorde vi slag i saken och åkte och tvättade. det skulle varit gjort för längesedan men KAN man skjuta upp saker tycker vi att man ska göra det på semestern, det är skönt och avkopplande.

När tvätten var vikt och hängd tog Puffemannen en stund vid tärningarna medan jag vilade med en bok på rummet. Vi inväntade att klockan skulle bli dags att bege sig till flygplatsen för att hämta upp Russin och hennes mamma. Så när vi sett på nätet att planet var i antågande begav vi oss av för att plocka upp dom. Trots att vi var där ca 45 min innan de skulle landa kändes väntetiden som den var minst  3 timmar. Skulle de aldrig landa någongång? Plötsligt började bagagebandet snurra och vi stirrade stint in bland alla människor som plötsligt kom vällande ut i hallen och rätt var det var stod de där. Äntligen är de här....

Det var två trötta och hungriga tjejer vi tog med till In`n Out för en hamburgare innan vi bäddade ner dom i sängen. Imorgon ska vi visa hur man solar & polar som proffs.

Over&Out

 

Måndag 4 Juli

Vi packade ihop vårt rum och tog en sväng ner till matsalen för frulle innan vi hämtade ner väskorna till bilen och inledde dagens ca 7 timmar långa bilresa mot Las Vegas. Vi tog en lite annan rutt och fick till en liten sväng in i Kalifornien som lade till en timme på restiden. Årets första hälft av resan har gått igenom diverse bibelbälten och de har märkbart sammanfallit med de områden som vi i särklass oftast stött på vajande sydstatsflaggor. Ingen vetenskaplig undersökning men nog för att jag gärna skulle vilja se hur olika temakartor skulle matcha min begynnande hypotes. Vi har vart fall stött på väldigt många viktiga budskap, som vår Herre eller hans son, lustigt nog valt att förmedla via likadana skyltar som motell och snabbmatskedjor brukar för att förmedla "bra" erbjudanden på. Typ buy one burger 1$ get free fries with your cinnamonbun next year eller clean room 25$ (vad ett skitigt kostar står aldrig)

Vad sägs om "Jesus, a great counsellor, savior and a great physician!" eller "Some of those who plan to seek Jesus in eleventh hour dies at 10.30" Vi blev så skraja att vi sökte upp en kristen kanal på radion och tryckte en varsin gång på en knapp tills det stod "SAVED".

När vi satt i bilen strax utanför Needless började vi plötsligt tokblänga på en stor reklamskylt och det tog ett tag innan vi fattade vad f_n det stod men när vi till slut gjorde det började vi gapskratta samtidigt och vi kom dessvärre på försent att vi skulle ha tagit ett kort på den. Det stod " In the beginning Good created." och undertill fanns en med rött överkryssad bild av människans evolution från apa till människa.

Vi har checkat in på The Orleans och fått ett urmysigt rum med utsikt över poolen. Sedan tog vi en promenad bort till Panda express och åt innan vi strosade tillbaka till hotellet och tittade på fyrverkerierna.

 

Idag är det den 4 Juli och vi säger God bless America för gudarna ska veta att delar av det här landet sannerligen behöver det.

Over&Out

 

Söndag 3 Juli

Äntligen fick Puffe fånga en retsticka på bild

Den obalanserade magen är inte helt stabil ännu men vi beslutade oss för att ta en utflykt till ökenmuseumet. Det är en naturpark med vissa faciliteter som kan vara användbara i ett läge som detta. Vi fyllde en camelback och begav oss av efter att ha ätit av den dignande frukosten vi bjuds på. Hetta, hetta, hetta 40 grader i skuggan är inte skönt och vi var riktigt glada att den med den obalanserade magen kom på den briljanta idén att fylla på lite is i camelbacken.🤪

Det blev en fin vandring på ganska exakt två timmar innan vi återvände till bilen som  styrdes tillbaka till hotellet. En timme vid poolen blev helt perfekt avkylning innan vi blev tamales sugna och åkte till tamaleshaket och Puffemannnen åt en burrito. Jag åt tamales och vi testade mexikansk slaw som tillbehör och det skriver vi båda två under på. Det är den i särklass godaste slaw vi någonsin ätit, det receptet skulle vi gladeligen lägga vantarna på.

För att kunna tanka billigast i staden måste vi fixa cash eftersom macken inte tar kort så vi åkte runt och besökte ett par bankomater som vi ratade pga den uppskattade risken för rån. Områdena runt omkring var inte direkt förtroendeingivande milt uttryckt. Till slut hittade vi en Bank of America vars bankomater höll på att fyllas på av ett vaktbolag. Säkrare än så kan nog inte miljön för ett bankomatuttag bli tänkte vi och tog ut pengar. Så när vi ska åka vidare tycker Puffemannen att det är en bra idé att köra mot skyltarna "Do not enter" och försöka pressa sig förbi vaktbolagets pengatransport. Jag såg framför mig hur de slet upp sina pistoler och började beskjuta bilen när jag pep, vi ska nog inte åka här och pekade mot skyltarna. Jaha, sa Puffe...Do not enterprise..och slängde i backen och vi kom oskadda därifrån.

Imorgon väntar ännu en lång dag i bilen innan vi når Nevada och Las Vegas och i övermorgon hämtar vi upp ett Russin med vidhängande mamma på McCarran, som vi längtar❤

Over&Out

Lördag 2 Juli

En av sällskapets magar är i obalans och mer behövs inte i den här värmen för att riskera uttorkning. Vi har haft ca 30 grader fram till nu på vår resa men nu ligger temperaturen mellan 35 och 40 grader. Idag valde vi att åka en runda upp i bergen med bilen och göra korta stopp för kortare promenader. Det visade sig vara ett mycket bra beslut och vi fick uppleva den stora kontrasten mellan öken och bergsklimat. Det handlade inte om stora avstånd men höjden över havet har en imponerande inverkan på vad som kan leva där. Från jättekaktusar nere på den gamla havsbottnen till stora barrträd uppe i bergen. Det luktar annorlunda men bortsett från det kunde man inbilla sig att vi var på en resa nere i alperna och inte alls på en annan kontinent.

Imorgon hoppas vi på två magar i lag så vi kan få ta vår tur ut i öknen.

Over&Out

Fredag 1 Juli

När regnet lagt sig såg vi att vi var i en bilpool

Sex timmars bilresa via New Mexico in i Arizona och fram till Tuscon. Genom ett oväder och en åskknall som kunde fått bilen att lukta riktigt illa men vi kom fort över det. Regnet var så intensivt att vi blev larmade över telefonen att inte ta vägar som kan bli översvämmade och det gick knappt att se ut genom rutan. Vi klarade oss utan att bli bortspolade och efter incheckning på hotellet drog vi bort till vårt favorithak här i Tuscon för att äta tamales.

Vi är trötta nu och det ska bli skönt att ligga still på samma plats i tre nätter, att vi båda verkligen uppskattar den här staden och den karga naturen gör inte saken sämre.

Imorgon blir det öken

Over&Out

Torsdag 30 Juni

Boots from Texas och ja, hatten med...

Bootbarn och sedan bilfärd i sju lååånga timmar. Nattkvarter i Van Horn som snart är en spökstad men vi tog ett dopp i vattnet som ännu skvalpade i motellets pool innan vi kröp till kojs. Snigelfart på WIFI hindrar oss från att se på Netflix och att ladda upp bilder i dagboken. Återstår två avsnitt av "Alla älskar Raymond" på en tv med storgrynig bild.

Over&Out

Onsdag 29 Juni

Idag hade vi ”bara” fyra timmar i bilen till Dallas men hela dagen har gått åt till egentligen ingenting. Vi besökte den största Bass Proshop vi sett och åkte förbi Freý för att se om vi kunde hitta en ersättare till min yantramatta som blev kvarglömd hemma och som är oerhört saknad, det gjorde vi dessvärre inte. Väl  framme vid motellet packade vi in oss på rummet och kände oss lätt avslagna. Drog en sväng till ett outlet och inhandlade en tröja och ett par byxor. Utanför fick vi syn på en kollibri som retades med en större fågel, så himla typiskt att kameran var kvar på rummet när den lille retstickan bjöd på sådana underbara möjligheter till fotografering.

Vi vet inte riktigt vad vi gör här eller varför vi planerat stanna här ännu en natt så vi planerar nu om och fortsätter vidare imorgon. Vi vill hellre ha ännu en dag i Tuscon med ökenvandring än en dag här med stadsvandring. Uärk!

Tisdag 28 Juni

Idag hade vi en lång dag i bilen men innan vi begav oss från Vicksburg tog vi en tur till den plats där slaget om Vicksburg utspelade sig under inbördeskriget. Det var ingen av oss som riktigt fått grepp om hur avancerat det kriget var, det var verkligen långt ifrån hur det utmålas i filmer och tv serier.Vi följde nordstaternas framryckningslinje som var utmarkerad med datum och regemente för att sedan ta oss upp på höjden ovanför Mississippifloden och ställde oss på sydstaternas utposteringar. Det är lätt att föreställa sig varför det var en sådan lång och utdragen uppgift att inta staden trots att Nordstatarna hade tillgång till så mycket mer och bättre utrustning. Det höll oss sysselsatta hela förmiddagen och vi kom därför inte till vårt nattkvarter i Texarkana förrän väldigt sent. Det är en lite märklig stad och vårt hotell ligger precis på statsgränsen till Texas medan butikerna rakt över gatan ligger i Arkansas. Vi funderar på hur de gör vid utryckningar, det måste ju vara krångligt att veta vilka lagar som gäller just på den här kvadratmetern men kanske inte i nästa.

 Nu ett avsnitt Orange är det nya svarta och sedan tack och god natt.

Over&Out

Måndag 27 Juni

Matsalen uppdukad som om tiden stått still i 150 år

New Orleans vaknade upp till ett regn som gav staden en välbehövlig dusch, ändå var det kvalmigt ute när vi packade oss ut på trottoaren för att knöla in oss i bilen för att fortsätta vår resa. Det var ingen av oss som blev särskilt förvånade när vi hoppade över den döda kackerlackan som låg utanför och även om New Orleans, på många sätt är en vacker stad med otroliga byggnader, tvivlar vi på att vi kommer återvända hit igen. Vi vinkade farväl och tog riktning på Natchez, Mississippi där vi besökte Melrose, en gammal "herrgård"vars byggnader och interiör bevarats från den tid då slavar fortfarande hölls på ägorna. Det känns obegripligt att människor hållits under sådana förhållanden och tvingats slita i den obarmhärtiga hettan vi knappt står ut att vistas ute i fem minuter i.

Vi satte oss i vår bil med full fart på Ac:n och for vidare till Vicksburg, här tog vi en eftermiddag vid poolen för att bättra på brännan. Puffe på sin solbränna och jag på mina torkade blåsor som snart kommer flagna och lämna rosa fläckar som påminnelse om att inte vistas i solen för länge ens med solkräm på.

Kvällen tillbringade vi nere vid Mississippifloden och såg solen försvinna ner och in bakom molnen vid horisonten och färgade himlen orange. Mississippi brinner och vi kryper till kojs...

Over&Out

Söndag 26 Juni

En sväng ut längs Bourbonstreet i en stad kokande av fylla, hela staden stank spya och värmen klibbade sig fast på huden så man mådde lika illa som fyllhundarna i gathörnen. Puffe åt en frozen yoghurt och vi gick hem igen. Vaknade till klockan i morse och åt frukost på sängen innan vi gav oss ut till bilen och drog till träsket. Där väntade en guidad tur in the swamp och en flock gamar på oss.

Vi begrep inte så mycket av vad vår guide försökte säga för det fastnade på något märkligt sätt i skägget men lika glada var vi och han för det. Alligatorer simmade snällt upp längs båten och vi har också fått se några av de 70 olika arter av hägrar som finns i världen. En bisamråtta slängde sig i vattnet när den insåg att den skulle riskera att fastna på bild.

Idag skulle vi ha ätit cajunfood men det var fullt på de resturanger vi utsett som tilltänkta och vi orkade inte leta upp något annat så det fick bli Mackedonken idag.

Utanför en av mängden kyrkor vi passerat stod dagens visdoms ord på en tavla " If Good seems far away. Guess who moved? "

Vila på rummet och sedan fick staden en ny chans att imponera på oss men den luktar fortfarande spya och även om den idag mest verkade bakis var värmen lika klibbig så vi gjorde en repris från igår. Efter att ha tillbringat en kort stund på sluttningen ner mot den mäktiga Mississippi blev det smoothie och frozen yoghurt och sedan riktning hotellet.

Imorgon lämnar vi fylla och klibb bakom oss och kör vidare.

Over&Out

Lördag 25 Juni

Vi er røde, vi er hvide och det svider som bara faen...

Inga kläder känns stora nog att dra på oss idag men vi har bitit ihop och tog oss till hotellfrukosten och fick i oss lite yoghurt innan vi begav oss mot färjan som tog oss över vattnet på vår resa mot New Orleans, Louisiana. Vi har idag passerat Alabama och Mississippi och hunnit lunchbufféa på Palace som får 4 kockmössor i helhet men 5 kockmössor för dessertutbudet. Att det inte kan bli mer än 4 kockmössor beror uteslutande på att det mesta var sjömat och räkorna smakade inte särskilt mycket enligt den av oss som äter fisk och kräk...skaldjur.

Väl i NO fick vi stå på bromsarna och kära nån vad trafik det blev, enkelriktat överallt så nu törs vi inte röra bilen för vi kommer inte kunna köra tillbaka hit igen utan att runda Alabama först. Rummet vi belamrat saknar riktigt fönster och det känns som vi lika kunde bott i en bunker. Fläkten som för ett sabla oväsen går igång så snart badrumslampan tänds så vi har plockat fram en pannlampa om någon skulle få något ärende dit in. Nu ska vi strax ta en sväng ut och kika på de franska kvarteren innan vi bäddar ner oss i den otroligt sköna bädden. Imorgon drar vi ut på krokodiljakt i sumpmarkerna, kanske kommer jag hem med en äkta krokodilväska eller en krok på en armstump.

Den som  lever får se...

Over&Out

Fredag 24 Juni

Midsommarafton och stranden för våra fötter.

Idag var havet lite rörligare än igår och det blev lite fler kallsupar men det får man stå ut med. Efter en kort stund fick den som var mest bränd av oss två dra på sig en tröja och behålla den på även i plurret. Mina vänner fiskarna var på plats och de uppförde sig bättre idag så jag stannade hos dom nästan hela eftermiddagen. Det var lite vemodigt att packa ihop och åka från stranden idag eftersom vi imorgon kommer röra oss vidare till New Orleans. Hit vill vi gärna återvända dock så det kanske vi gör.

Hem och duscha av oss all seaweed och sand för att sedan dra ner på stan och äta på Panda Express och inhandla jordgubbarna vi ska fira midsommar med. Innan vi återvände till rummet tog vi en promenad i hamnen och tittade på de små lyxyachterna som låg och skvalpade vid bryggorna.

Inom macken och skaffa glass till gubbarna och tillbaka på rummet för att kvidande kliva ur kläderna på överkroppen. Bränt mig är en lätt underdrift och faktiskt är inte blåsor långt borta heller på Puffemannen....Kanske är det tur att vi inte har fler dagar här trots allt.

Tur vi har vår vän kortisontuben med oss...

Over&Out

Torsdag 23 Juni

Frukost på motellet och sedan iväg till stranden, den som först bränt sig får bjuda på en glass.

Stranden kritvit och vattnet skiftar i 50 nyanser av grönt under den gassande solen på den klarblå himlen. 150 m ut passerar en flock delfiner i marschfart och resans första pelikaner passar på att visa upp sig. Det gick inte komma i plurret fort nog och sedan flöt vi runt i det salta vattnet, rena hälsokuren...

Rätt var det var naggade något djur mig i ryggen och jag höll på att fara ur karet lika fort som jag kommit i. Det visade sig vara fiskar i en handflatas storlek som nabbades i skinnet och simmade runt omkring mig. Förmodligen sökte de skydd från alla fåglar som störtdök runt omkring och återkom då och då med en liten firre i  näbben. De var helt oförargerliga och fick gärna hålla mig sällskap eftersom Puffe lämnat mig ensam för en strand med orden: Inte så långt ut nu!

Vi skvalpade i böljorna och var såta vänner tills de började dra i stygnen jag fortfarande har i nacken, då upphörde den frikostiga buffèn och Puffe fick sällskap på stranden (inte av fiskarna dock )

Vi slog upp vårat yttertält och footprint som skydd för solen och har njutit hela dagen vid vattnet.

På vägen hem stannade vi och införskaffade lite frukt och hårbalsam, det var inte lätt att få ur allt salt och sand ur håret.

Middag tänkte vi inta på "Fem Systrar"som ligger bara 700 m från vårt motell så vi duschade, bytte om och gav oss av på en promenad...genom skulle det visa sig....Da Hood! Plötsligt befann vi oss i en scen i "The Wire" och någon hade snabbparkerat sin bil tvärs över gatan och stod och skrek åt ett gäng. "You wanna live?  Huh? You wanna LIVE?"  Vi vill väldigt gärna leva så vi tittade ner i betongen och trampade på som om det plötsligt börjat spöregna. Vi tog annan väg hem kan jag säga...

Så grym mat vi serverades sedan då...Det var southern style kyckling och stekta gröna tomater to die for!

Nu är vi åter på rummet och ligger och smälter maten som två pytonormar på sängen.

Ja, jag är skyldig Puffe en glass...

I morgon får han en ny chans att bränna sig lite så vi blir kvitt glassen...

Over&Out

 

 

 

Onsdag 22 Juni

Idag tänkte vi oss en lite kortare resdag ner till Pensacola,Florida men den blev ändå en rätt lång dag i bilen. Vi stannade och handlade frukost som vi stoppade i oss i en Statepark vid vattnet. Tanken slog mig att jag skulle vada lite längs stranden men det blev inte så och vi packade in oss i bilen igen och satte fart ut ur parken. På vägen ut fick jag syn på skylten som bad besökarna att inte mata eller reta alligatorerna i parken. Sådan sabla tur att jag inte matade dom med mina fötter 😮 Vad hade det kunnat bli för böter på  det liksom?

Trafiken tätnade och tålamodet med att sitta i bilen började tryta så när vi fick rött ljus mitt framför näsan för 311 gången suckade vi tungt. Det ska vi inte göra fler gånger....någon sekund innan vi var framme vid nästa korsning hade en långtradare stått på bromsarna så den kanat 100m och vikt sig dubbelt....5 min senare var korsningen översållad av räddningstjänst och polis och vi fick snällt sitta och vänta tills de lett om trafiken så vi kunde passera via motsatta körbanan. Ikväll har vi ätit våra kycklingrester och nu lägger vi oss och tittar på tv. Här i Pensacola stannar vi nu i 3 nätter och dagarna tänker vi tillbringa på de vita stränderna längs mexikanska golfen. I vart fall till vi bränt oss lagom mycket...

(Puffe: Ja, det lär gå ganska fort...)

Over&Out

Tisdag 21 Juni

Transportsträcka Nashville, Tennessee---->Montgomery, Alafuckingbama.

Puffe insisterade på att vi skulle testa stekta gröna tomater på en familjeägd resturang 700m från vår nattkvart och DET var en mycket lyckad insistering. Det hade knappast gått att få godare sydstatsmat på vilken annan resturang som helst. Att den inmundigades i sällskap av resturangägaren och hans historier om inbördeskriget var bara grädde på moset. Fast vi höll båda två på att sätta i halsen av skratt när han hävde ur sig "We will rise again" som en slutkommentar om sydstaternas förlust.

Visst, visst...det är bara ca 150 år sedan ni snubblade....😙

Over&out

 

 

Måndag 20 Juni

War Front

Helt galet! Vi har varit på Claiborne Farm och fått se och klappa på de vackra avelshingstarna som hålls där. Visats runt i de otroliga stallarna och fått insidertips om hur de lockar fram det allra bästa hos hästarna mha pepparmintskarameller. Vilken känsla att få stryka en häst som War Fronts varma lena hals medan han mumsar pepparmintskarameller....Hästskötaren som guidade oss berättade massor om de gamla stora stjärnorna och om hur de lever kvar i många av de hästar som idag springer på banorna. Att vår Ernie är lite skev tyckte han inte skulle låta nedslå oss, han berättade istället att Seabisquit var så sned och skev att hästskötaren nästan inte kunde gå brevid honom utan att Seabisquit vevade till honom med benet som svängde ut framför honom. Det hindrade inte Sjökakan från att vara en vinnare. Vår hästskötarguide sa att en häst är vacker gör den inte till vinnare, det är viljan att vinna i hästens hjärta som gör den till vinnare och det är alltså det vi ska titta efter.

Efter vi fått se de levande legenderna visades vi in på farmens hingstkyrkogård och till Secreteriats viloplats. Han ligger balsamerad i sin kista och vilar med kroppen som mitt i ett galoppsprång brevid flertalet andra av farmens framstående hingstar som betar på de evigt gröna ängarna. Det var med andakt vi strosade runt och tittade på stenarna med de gamla kämparnas namn inristade.

Puffe har nu skrivit upp pepparmintskarameller på inköpslistan....

Vi skulle ätit middag och lyssnat på musik på BB King Blues club här i Nashville men det avbokade vi då Puffe fått information om att maten inte var riktigt så bra som vi först fått veta. Dessvärre fanns inga andra alternativ så det slutade med att vi köpte med oss Orange Chicken från närmsta Kina hak hem till motellet. Det visade sig vara en lyckträff för det var i särklass den godaste apelsinkyckling vi ätit...och så mycket mat att vi kommer kunna äta det till middag ännu en kväll.

Idag har en dröm blivit förverkligad...

Over&Out

 

Söndag 19 Juni

Puffe studerar hästarna inför nästa löp

Uppe med tuppen...next stop Louisville och galopp på Churchill Downs. Bortspelade pengar blev inspelade igen och det enda som stoppade oss från att bli miljonärer var den massiva hettan. Vi fick svalka oss med lite glass innan vi tog en utflykt längs med Ohiofloden på Ohiosidan och tillbaka till Kentuckysidan av Cincinatti där vi tillbringar natten. Imorgon väntar Claiborne Farm där Secreteriat tillbringar sin sista vila under Sycamoreträden.

Over&Out

Lördag 18 Juni

Tessan lämnade oss på Arlanda och vi kom någorlunda smidigt genom säkerhetskontrollen och Puffe är skyldig mig en glass. 😋

Vi valde bort att uppgradera till businessklass och hoppas på att vi kan få samma chans på hemvägen istället. Flygningen gick smärtfritt och vi blev utan krångel insläppta i USA. Puffe valde bil helt på egen hand den här gången och vi blev med en kritvit Impala Limited ed. Det visade sig vara med limited på satellitradion där vi bara kan få in två stationer som sänder skrål 24/7. Tur att vi har Puffes spellistor och en auxsladd att tillgå. Vi åkte raka vägen till motellet och ska nu stupa i säng...

Over& Out